DESPRE NOI

Un nou concept de afacere care imbina cu succes elementele de economie sociala

Ioana Iancu: restituie comunitatii investitia facuta in tine!

Lucrez de 21 de ani in domeniul textilelor, timp in care m-am perfectionat in diverse tehnici si tehnologii de lucru. Utilizez toate tipurile de masini de cusut si sunt o perfectionista.
Dezvolt in zona un nou concept de afacere care imbina cu succes elementele de economie sociala (angajarea de persoane vulnerabile, redirectionarea a 90% din profitul realizat pentru grupuri vulnerabile, organizarea de ateliere de creatie pentru copii tipici si non-tipici (autism), crearea unei banci de haine, adaptarea de haine pentru persoanele cu dizabilitati).
Cred cu tarie ca adevarata cale pentru o societate sanatoasa se face prin implicare si restituirea unei parti a investitiei pe care comunitatea a facut-o cu mine.
Integrez la nivelul Atelier Atipic elemente de economie sociala, economie circulara, reutilizare, recuperare (reducerea poluarii fashion) si consider ca toate acestea sunt calea pentru o societate sanatoasa.
Clientul este mereu in centrul atentiei mele si consider ca prin seriozitatea si calitatea oferita cerintele clientului sunt de fiecare data indeplinite.

2000

Experienta de peste 20 de ani

+50,000

Creatii originale

5 / 5

Evaluarea noastra

Alex Kovacs: non-tipic totusi … functional !

Salut ! Sunt Alex, elev non-tipic, diagnosticat corect la 13 ani cu sindromul Asperger din spectrul autism.
Sunt pasionat de desen clasic si digital, ma implic in activitatile repetitive din cadrul Atelier Atipic si inca am nevoie de suport din partea parintilor si a celor din jur pentru a intelege corect unele sarcini, relatiile inter umane si emotiile.
Ca sa intelegi mai clar despre ce vorbesc, iti recomand sa urmaresti serialul Big Bang Theory.
Mai e ceva….? ca trebuie sa plec 😊.

Edit Laszlo: suflet si vibratie

Consider ca nu pot exista comunitati sustenabile fara asistenta sociala. Pentru mine solidaritatea sociala este un scop.
Coordonez atelierele de Creatie si Poveste organizate sub umbrela Atelier Atipic. Aici am creat un cadrul de siguranta unde copiii non-tipici interactioneaza prin diverse activitati creative cu cei tipici si dezvolta comportamente care ii ajuta in societate si obtin deprinderi care le asigura un grad mai mare de independenta. Pe de alta parte copiii tipici, se implica, devin responsabili si gasesc aici un mediu potrivit pentru dezvoltarea lor cognivita si emotionala.
Sunt licentiata in asistenta sociala la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Certificata Institut Kutschera din Germania si Certificata in psihoterapia copilului in cadrul Children Focusing Corner.
Sunt implicata de peste 20 de ani in multiple proiecte destinate copiilor. Consider ca doar impreuna, cu grija si iubire fata de semeni, ne insanatosim social.
Nu uitati de cele „Sapte lucruri pe care fiecare copil trebuie sa le auda: Te iubesc, sunt mandra de tine, imi pare rau, te iert, ascult, E responsabilitatea ta, ai ceea ce este nevoie”- (Josh Shipp) si de vorbele lui Eric Hoffer: „Copiii sunt cheile paradisului !”

Oana Bartha: cifre pentru suflete

Cumparand serviciile de reparatii si modificari textile de la Atelierul Atipic ajutati un antreprenor local, ajutati comunitatea, sustineti reducerea poluarii.
Sunt expert contabil cu experienta in gestionarea de bugete mari. Ajut Atelier Atipic cu inregistrarea contabila, depunerea declaratiilor.
90% din profitul realizat in cadrul Atelier Atipic va fi directionat pentru misiunea sociala care vizeaza:
crearea si mentinerea unui loc de munca pentru o persoana vulnerabila– se elimina presiunea de pe bugetele destinate asistentei sociale
organizarea de ateliere de creatie pentru copiii tipici si non-tipici– crestem nivelul de educatie, implicare si stima de sine
crearea unei banci de haine– reducem poluarea prin crearea unui loc in care puteti sa lasati si luati la schimb haine pentru evenimente sau alte nevoi.
adaptarea in mod gratuit de haine destinate persoanelor cu dizabilitati din comunitate– haine usor de imbracat/dezbracat de catre persoana cu dizabilitati sau de catre persoana suport.

Restituim comunitatii investitia facuta in noi!

~ Ioana Iancu